יותר ויותר אנשים מאובחנים בימינו כחולי אסטמה. בארה"ב לבדה ישנם מעל ל20 מיליון חולים אשר מטופלים ברובם באמצעות משאפים ותרופות כימיות שונות. רבים מהם מחפשים פתרונות אלטרנטיביים למצבם על מנת להימנע ככל הניתן מטיפול באמצעים תרופתיים. אחת האלטרנטיבות הנפוצות ביותר לטיפול באסטמה היא הדיקור הסיני.
לדברי צ'אד דופויס, מטפל מוסמך בדיקור ממדינת טנסי שבארה"ב, אסטמה היא אחת מ10 המחלות הנפוצות ביותר בהן מטפלים באמצעות דיקור. מחלה זו מגיבה היטב לטיפול מכיוון שקל לאתר את הסימפטומים של המחלה ולטפל בהם ישירות, כך לדברי צ'אד. אסטמה הוגדרה הן על ידי ארגון הבריאות העולמי והן על ידי המכון הלאומי האמריקאי לבריאות כאחת מ40 המחלות המטופלות היטב על ידי דיקור סיני. הדבר הוכח כנכון עבור מג דריסקול אשר אובחנה בגיל 11 כחולת אסטמה. עד גיל 24 היא הסתמכה על משאף ותרופות מרשם על מנת לשלוט בצפצופים, בשיעולים ובתחושת החנק ממנה סבלה. אולם לאחר טיפול של 3 חודשים אצל איימי ראופ, מדקרת סינית ממנהטן מצאה עצמה משתמשת פחות ופחות בתרופות שלה ואף פסקה כמעט לחלוטין משימוש במשאף. "דבר לא השתנה בחיי למעט איימי ולכן אני יודעת שמצבי השתפר אודות הטיפול שלה", כך אומרת דריסקול ומוסיפה כי "מיד לאחר הטיפול התחושה שלה משתפרת משמעותית".
ישנם כמה מחקרים המוכיחים כי ההליך מפחית או מבטל את תסמיני האסתמה. מחקר סיני, שפורסם בגיליון מרס 2005 של כתב העת Zhongguo Zhen Jiu מצא כי דיקור סייע בהגברת תפקוד הריאה ובירידה בכמות התקפי האסטמה ב 90 חולים אשר סובלים מאסטמה חריפה. מחקר גרמני שפורסם בגיליון דצמבר 2000 של המגזין לרפואה אלטרנטיבית ומשלימה עקב אחר 20 חולים עם אסתמה אלרגית. הם טופלו בדיקור 12-30 דקות ביום על פני תקופה של ארבעה שבועות. ששה עשר מהמטופלים דיווחו על שיפור בהרגשה הכללית בעקבות הטיפול. לדברי קרן טסאו(Tsao) להזדקנות מוצלחת הממוקמת בסינגפור, סדרה של מחקרים שנערכו בשנות השישים על ידי אוניברסיטת שנחאי לרפואה מסורתית מצאו כי כ 80 אחוז מהמטופלים דיווחו כי הדיקור משפר את הסימפטומים של האסטמה, מתוכם כ25 אחוזים דיווחו כי נרפאו לחלוטין מהמחלה.
ברפואה המערבית ובתחום רפואה סינית, רופאים בדרך כלל משתמשים בתרופות כימיות הנחלקות לשני סוגים – תרופות הפועלות מיידית שמטרתן לטפל בהתפרצויות של האסטמה ותרופות מונעות אשר מפחיתות את ההתפרצויות לטווח ארוך – תרופות אלו מטפלות בסימפטומים כמו היצרות ונפיחות של דרכי הנשימה. התרופות הנפוצות ביותר כוללות סטרואידים בשאיפה, אשר מונעים את הנפיחות והצטברות הריר בדרכי הנשימה. רופאים יכולים גם לרשום bronchodilator, המסייע להרפיית שרירי הסמפונות ולפתיחת דרכי הנשימה. למרות יעילותם, סטרואידים עלולים לגרום לתופעות לוואי, כגון סיבולת מופחתת לכאבים, דלקות ופגיעה בראייה, במיוחד כאשר השימוש בתרופה הוא ממושך. יתר על כן,בשנת 2005, ארגון המזון והתרופות האמריקני (FDA) קבע כי bronchodilator חייב לשאת אזהרה למשתמשים בשל הסיכון המוגבר להתפרצויות אסטמה מסוכנות אצל חלק מהמשתמשים.
עבור אנשים עם אסטמה המעוניינים להקטין את התלות בתרופות, דיקור מהווה את אחת האופציות הטובות ביותר. הדיקור "מציע חלופה מעולה לתרופות החזקות אשר בהן נעשה שימוש ברפואה המערבית, בעיקר קורטיקוסטרואידים, אשר בשימוש קבוע פוגעים אנושות במערכת הכליות", אומר דייויד סקרימג'ר, מדקר מוסמך מבולדר, קולוראדו. סקרימג'ר אומר שדיקור בפרט והרפואה הסינית המסורתיות בכלל שמות להן למטרה לרפא את המחלה ולא רק לטפל בתסמינים. הוא ומדקרים אחרים משתמשים בגישה משולבת לטיפול באסטמה הכוללת: פתיחה של הריאות ודרכי הנשימה, סילוק ליחה, חיזוק הריאות ומערכת החיסון, הקטנת נפח הזיהום בריאות, לחלוח את הריאות, הקטנת הלחץ הכללי של המטופל.
ברוב המקרים מתחילים המדקרים את הטיפול בשאלת החולה על הסימפטומים שלו ועל תזונה ואורח החיים שלהם. את הסימפטומים שמים בדרך כלל בקטגוריות של עודף או חוסר. מבחינת תזונה ממליצים המדקרים לא להשתמש במוצרי מזון לבנים – לחם לבן, מוצרי חלב לבנים, סוכר לבן וכן הלאה. הפסקת השימוש במוצרים אלו יכולה להפחית את כמות הליחה אשר סותמת את דרכי הנשימה. מדקרים מרבים להשתמש גם בצמחי מרפא סיניים כגון Trichsanthes, פרח הבלון וג'ינסנג להפחתת תסמיני אסטמה. בדיקור עצמו מוחדרים מחטים מתכתיים בעובי שערה לנקודות אסטרטגיות בגוף. המדקרים לא בהכרח יעבדו על הריאות בזמן הדיקור אלא גם על הטחול והקיבה במטרה לאפשר לריאות לשאוב יותר אנרגיה ולאפשר להן להיפתח ולהתחזק. כמו כן מדקרים יכולים להתמקד באזורים נוספים כמו הכליות על מנת לשפר את המערכת החיסונית ולהקל על הלחץ הנפשי בו שרוי המטופל. חווית הדיקור היא ייחודית עבור כל אדם ואדם אולם בדרך כלל אנשים לא חשים כלל כאב או חשים כאב מזערי במהלך הטיפולים. הקלה בתסמיני האסטמה מורגשת בדרך כלל לאחר המפגש השביעי. במקרים רבים לאחר כשלושה חודשים חולים כבר יכולים לתפקד היטב גם ללא המשאף שלהם. אלו שאינם נרפאים לחלוטין מטופלים אחת לחודש או לרבעון על מנת להקל על הסימפטומים שלהם.
מנהל התרופות של ארצות הברית מדווח על כמה מקרים של סיבוכים כתוצאה מטיפול בדיקור סיני. על מנת להימנע ממקרים כאלו יש לנקוט במספר אמצעי זהירות כשבוחרים מדקר. ראשית יש לבחור במדקר מורשה ובעל רישיון. ניתן לפנות לרופא המשפחה או לקופת החולים לבירור. כמו כן יש לוודא כי המדקר משתמש במחטים סטריליים וחד פעמיים. טרם החדרת המחטים על המדקר לחטא את המקום עם אלכוהול או חומר חיטוי אחר. יש לקחת בחשבון כי בעוד שדיקור סיני מסייע בהפחתת תסמיני האסטמה אין הוא מהווה תחליף מלא לתרופות הרגילות. לכן אין לזנוח לחלוטין את המשאף או כל תרופה אחרת אשר ניתנה על ידי רופא. מומלץ אם כן להתייעץ עם הרופא המטפל בסוגיה זו ולהשתמש בדיקור כהשלמה לטיפול הקונבנציונלי הניתן על ידי הרופא.